GeriKahvaltılık Tarifleri Kayısı marmelatı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayısı marmelatı tarifi

Kayısı marmelatı tarifi

Kayısı yaz aylarının en sevilen meyvelerinin başında geliyor. Bu meyvenin lezzetini diğer mevsimlere de taşımanın en kolay yollarından biri reçel ya da marmelat yapmak. Bu tarifimizde sizin için sadece 3 malzemeyle yapabileceğiniz bir kayısı marmelatı hazırladık. O kadar leziz oluyor ki dinlenmesi için bir gün beklemekte zorlanacaksınız.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kayısı
  • 500 gram toz şeker
  • Yarım limon

Kayısı marmelatı tarifi Nasıl yapılır?

Kayısıları yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın. Büyük boy bir tencereye su doldurup kayısıları içine koyun. Orta ateşte pişirmeye başlayın. Su kaynadığında şekeri ilave edin ve kayısılar yumuşayana kadar bu şekilde pişirmeye devam edin.

Kayısılar yumuşadığında blender ile ezin ve limon suyunu ilave edip beş dakika daha pişirin. Hazır olan marmelatınızı kavanozlara doldurup ters çevirin. Bu şekilde bir gün beklettikten sonra tüketebilirsiniz.