GeriSalata Tarifleri Kaya koruğu salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaya koruğu salatası tarifi

Kaya koruğu salatası tarifi

Salata çeşitleri sofralarımıza hem renk hem de ayrı bir tat katıyor. Kaya koruğu salatası da Muğla mutfağının en sevilen lezzetlerinden. Meze olarak da sunabileceğiniz bu güzel salata özellikle deniz ürünlerinin yanına çok yakışıyor. İşte nefis yemeklerinizi daha da güzel hale getirecek kaya koruğu salatası tarifi...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kaya koruğu
  • 3 diş sarımsak
  • 2 veya 3 su bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 adet limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kaya koruğu salatası tarifi Nasıl yapılır?

Kaya koruğunun taze yapraklarını ayıklayıp güzelce temizleyin.

Ardından bir kavanoza yerleştirin.

Sarımsak, kaya tuzu ve limon tuzunu da ekleyin.

Üzerini sirke ile doldurun ve kavanozun kapağını kapatın.

1 hafta boyunca serin bir yerde bekletin. Yaprakları sararınca yemeye hazır demektir.

Yapraklar hazır olunca bir salata tabağına alın.

Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirip servis edin.

Afiyet olsun...