GeriTatlı Tarifleri Katlama böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Katlama böreği tarifi

Katlama böreği tarifi

Katlama böreği Eskişehir mutfağının en bilinen ve en sevilen lezzetlerinden biri. Ancak adı sizi şaşırtmasın, tuzlu değil tatlı bir hamur işinden bahsediyoruz. Çünkü tereyağlı hamurların kızgın yağda çıtır çıtır kızartılmasıyla elde edilen katlama böreği üzerine pudra şekeri serpilerek servis ediliyor. Siz de bu kalorisi yüksek ama nefis tatlıyı sofranızda misafir etmek isterseniz, malzemeleri ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Şimdiden elinize sağlık…

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un
  • 125 gram eritilmiş tereyağı

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 su bardağı pudra şekeri

Katlama böreği tarifi Nasıl yapılır?

Limon suyu ve karbonatı yoğurma kabına alın.

Yumurta, yoğurt, su, zeytinyağı ve tuzu ekleyin.

Unu da azar azar ilave edip kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 30 dakika bekletin.

Dinlenmiş hamurdan eşit büyüklükte 5 adet beze yapın.

Bezeleri hafif unlanmış zeminde 30-35 santimetre çapında yufkalar oluşturacak şekilde açın.

Yufkaları, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin.

Yağlayıp üst üste koyduğunuz yufkaları kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın.

Ruloyu 1 parmak eninde dilimleyin.

Hamur dilimlerini kestiğiniz tarafları yukarı bakacak şekilde tezgaha yerleştirin.

Üstlerine elinizle hafifçe bastırarak, 7-8 santimetre çapında olacak şekilde inceltin ve hafifçe unladığınız tepsiye alın.

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırıp hazırladığınız hamurları kızgın yağda önlü arkalı kızartın.

Kızgın yağdan süzerek aldığınız katlamaları servis tabağına yerleştirin ve üstlerine pudra şekeri serpin.

Ilık haldeyken servis yapın. Afiyet olsun…