GeriTatlı Tarifleri Karpuz peltesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karpuz peltesi tarifi

Karpuz peltesi tarifi

Bol sulu ve lezzetli karpuz yaz aylarının en sevilen meyvesi. Peki bu meyveyi farklı tariflerde kullanmaya ne dersiniz? İşte çok beğeneceğiniz kolay mı kolay karpuz peltesi tarifi. Soğuk soğuk yediğinizde yaz aylarında içinizi ferahlatacak olan karpuz peltesini mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram karpuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Karpuz peltesi tarifi Nasıl yapılır?

Karpuzları çekirdeklerini temizleyip dilimleyerek mutfak robotundan geçirin.

Püre haline geldiğinde bir tencereye alın.

Üzerine su, şeker ve nişasta ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve tatlı kuplarına dökün.

Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.