GeriSebze Yemeği Tarifleri Karnabahar mücveri tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabahar mücveri tarifi

Karnabahar mücveri tarifi
Karnabahar yemeyenlerin bile seveceği bir tarif...

Karnabahar yemeyenlerin bile seveceği bir tarif...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram karnabahar
  • 3 yumurta
  • 4 çorba kaşığı un
  • 3 dal taze soğan
  • 3-5 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Karnabahar mücveri tarifi Nasıl yapılır?

Yıkadığınız karnabaharları çiçek çiçek ayırıp haşlayın. Suyunu süzün ve ezin. Tuz, karabiber ve yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Taze soğanların özellikle beyaz kısımlarını ince ince doğrayarak ilave edin. Maydanozu ince kıyın ve karıştırın.

Fırını 200 derecede ısıtın.

Kaşığınızı sıvı yağa batırarak, harcınızdan kaşık yardımı ile alın. Tepsinize köfte şeklinde aralıklı dizin. Fırın derecenizi 200'ün üzerine getirerek mümkünse turbo ayarda kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.