GeriMakarna Tarifleri Karidesli pad Thai tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karidesli pad Thai tarifi

Karidesli pad Thai tarifi

Pad Thai, Tayland mutfağının dünyada en tanınmış lezzetlerinden biri. Rice noodle yani pirinç eriştesi ile yapılan pad Thai için malzemeler değişebilir. Sebzeli, etli, tavuklu ya da karidesli yapılabilen pad Thai için biz bugün karidesi tercih ettik. Siz de evde karidesli pad Thai yapmak için pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız sizi aşağı alalım. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram rice noodle
  • 6 adet karides
  • 50 gram soya filizi
  • 20 gram yer fıstığı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 2 dal taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı balık sosu
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 adet demirhindi
  • 1 adet misket limonu

Karidesli pad Thai tarifi Nasıl yapılır?

Noodle’ı derin bir kaseye alıp üzerine kaynar su dökün.

Demirhindiyi bir çatalla ezip içine soya sosu, balık sosu ve esmer şekeri ekleyin.

Karıştırarak püre haline getirin ve kenara alın.

Taze soğanın beyaz kısımlarını ve sarımsakları doğrayın.

Wok tavayı ocakta ısıtıp içine yağı dökün.

Soğanı ve sarımsağı bu yağda 2 dakika soteledikten sonra yer fıstığını ekleyin.

1 dakika daha soteleyip karidesleri ekleyin 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin.

Noodle’ları ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız soyalı sosu ilave edip güzelce harmanlayın.

Yumurtayı tavanın kenarına kırıp biraz piştikten sonra hepsini güzelce karıştırın.

Soya filizlerini de ekleyip karıştırdığınız pad Thai’yi ocaktan alın ve sıcak servis edin. Afiyet olun…