GeriAtıştırmalık Tarifleri Karamelli mısır patlakları tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karamelli mısır patlakları tarifi

Karamelli mısır patlakları tarifi

Tuzlu patlamış mısır dünyanın en lezzetli atıştırmalıklarından biri ama biraz daha farklı bir şeyler arayanlar için değişik çözümler de mevcut. Bunların başında da karamelli patlamış mısır geliyor. Sizin için nefis bir karamelli patlamış mısır tarifi hazırladık. İşte çok beğeneceğinize emin olduğumuz kolay ve lezzetli karamelli mısır patlağı tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı cin mısırı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı su
  • 2 çorba kaşığı renkli pasta şekeri
  • 2-3 dal nane
  • 3 çorba kaşığı toz şeker

Karamelli mısır patlakları tarifi Nasıl yapılır?

İçine zeytinyağı koyduğunuz büyük bir tencereyi ocağa oturtun.

2-3 adet mısır tanesini tencereye atın.

Mısırlar patlayınca tüm mısırı tencereye koyun.

Arada bir tencereyi sallayarak mısırları patlatın.

Ayrı bir tencereye toz şeker ve suyu koyun.

Orta ateşte toz şeker köpürünceye kadar pişirip karamel hazırlayın.

Ocaktan alın ve iki dakika karıştırarak soğutun.

Karameli ve pasta şekerini mısırların üzerine döküp karıştırın.

Arzunuza göre kaplara alıp soğutun.

Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.