GeriTatlı Tarifleri Kadayıf sarma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadayıf sarma tarifi

Kadayıf sarma tarifi

Kadayıf sarması, Erzurum mutfağının en sevilen tatlılarından biri. Lezzetiyle olduğu kadar görünümüyle de sofraları süsleyen bu güzel tatlının hazırlanışı da çok pratik. Yaş kadayıfı cevizle sarın, yumurtaya bulayıp kızartın. Ardından da şerbete bulayıp servis edin. Hepsi bu kadar. Çıtır çıtır nefis bir tatlı sizi bekliyor. İşte kadayıf sarma tarifi...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram tel kadayıf
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Kadayıf sarma tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak tatlınızın şerbetini hazırlayıp soğuması için bir kenara alın.

Yumurtaları geniş bir kasede çırpın.

Elinize bir parça kadayıf alın.

Cevizli içten bolca koyun .

Kadayıfı sıkıca sararak rulo yapıp yumurtaya bulayın.

Bekletmeden yağda her iki tarafını da kızartın.

Kızardıktan sonra yağını süzüp soğuk şerbete koyun.

Şerbetin içinde 1 dakika kadar beklettikten sonra çıkarın.

Üzerini yeşil toz fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...