GeriHamur İşi Tarifleri Kabartma tozu ile bayatlamayan poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabartma tozu ile bayatlamayan poğaça tarifi

Kabartma tozu ile bayatlamayan poğaça tarifi

Poğaçayı çok seviyoruz ama kısa sürede bayatlayan poğaçalar nedeniyle sık sık hayal kırıklıkları yaşıyoruz. Bu hayal kırıklığını yaşamayın diye sizin için enfes bir poğaça tarifi hazırladık. İçindeki malzemeler sayesinde hem pofuduk pofuduk oluyor, hem de geç bayatlıyor. Şimdiden afiyet olsun!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 3 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke

Kabartma tozu ile bayatlamayan poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Bir kabın içerisine yağ, yoğurt, yumurta akını koyup karıştırın. Üzerine biraz un ve 3 paket kabartma tozunu, tuz ve şekeri ilave ettikten sonra sirkeyi ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Devamında un ekleyerek kıvamlı bir hamur elde edin.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve elinizde açın. Orta kısmına iç harcını koyup kapatın.

Üzerine yumurta sarısı sürün ve çizikler atın. Üzerine isteğe göre susam atabilirsiniz. 180 derecede 20 dakika fırına atın. Daha sonra yumuşak poğaçalarınızı servis edebilirsiniz.