ORTA ZORLUKTA

Kabaklı Saros böreği tarifi

Kabaklı Saros böreği tarifi

Marmara Bölgesi’nde de tıpkı diğer bölgelerimizdeki yöresel yemek çeşitliliği oldukça fazladır. Biz bu bölgeden bir Çanakkale lezzeti seçelim istedik. İşte hem yapımı basit hem de farklı bir lezzet olan kabaklı Saros böreğinin tarifi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 2 adet kabak
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • 1 kahve fincanı su

Hazırlanışı

Öncelikli olarak böreğin iç harcını hazırlayın. Kabakların kabuğunu soyun ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Süzgeç yardımıyla suyunu süzdükten sonra bunu yumurta, lor, tuz, karabiber ve pul biber ile karıştırın. İç harcınız hazır.

Bir adet yufkayı zemine yayın, üzerine başka bir kapta çırptığınız su ve ayçiçeği yağı karışımını sürün. İç harcı bölüştürün ve yufkayı rulo şeklinde sararak gül şeklini verin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Börekleri hazırladıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün, tepsiye dizerek üzerine yağ-su karışımından sürün. Isıtılmış 180 derece fırında 35 dakika sürün. Muhteşem böreğiniz hazır!


börek tarifleri Çanakkale saros