GeriSebze Yemeği Tarifleri Kabak graten tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak graten tarifi

Kabak graten tarifi

Kabak sağlıklı sebzelerden biri. Eklendiği her tarife de ayrı bir lezzet veriyor. Akşam yemeği için pratik bir şeyler hazırlamak isterseniz kabak graten harika bir alternatif. Tercihe göre içerisine kıyma da ilave edebilirsiniz. Beşamel sos ve kabağın harika uyumunu çok seveceksiniz. Peki Kabak graten nasıl yapılır? İşte kabak graten tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram yeşil kabak
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Tuz

Kabak graten tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları ince halka şeklinde doğrayın.

Cam fırın kabını zeytinyağı ile yağlayıp kabakları aralarını yağlayarak dizin.

Ardından fırına verip pişirin.

Diğer taraftan da bir tavada tereyağı eritin ve unu da ilave edip kavurun.

Daha sonra üzerine sütü ilave edip sürekli karıştırın. En son karabiber ve tuzu ekleyip birkaç dakika sonra ocaktan alın.

Hazıladığını sosu pişen kabakların üzerine gezdirin.

Üzerine de ince ince doğranmış dereotu serpip fırına verin.

En son rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyip peynirler eriyene kadar pişirin.

Afiyet olsun...