ORTA ZORLUKTA

İtalyan salatası tarifi

İtalyan salatası tarifi

İtalyan salatası, davet sofralarında, doğum günlerinde, beş çaylarında sıklıkla yapılan lezzetlerden biri. Tadıyla Rus salatasını andıran ve bu nedenle zaman zaman karıştırılabilen İtalyan salatasının en önemli farkı ise julyen olarak doğranması. Peki, İtalyan salatası nasıl yapılır? İtalyan salatası tarifi

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 5-6 dilim salam
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 1,5 su bardağı mayonez

Hazırlanışı

Patatesi, havucu, salamı, kornişon turşuyu julyen olarak doğrayın.

Daha sonra salam ve kornişon hariç malzemeleri tek tek haşlayın.

Soğuttuktan sonra tüm malzemeleri bir araya getirdikten sonra mayonez ekleyin ve karıştırın.

 


İtalyan salatası İtalyan salatası tarifi İtalyan salatası nasıl yapılır