GeriBörek Tarifleri İçli papatya börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İçli papatya börek tarifi

İçli papatya börek tarifi
Görüntüsü kadar tadı da enfes olan lezzet...

Görüntüsü kadar tadı da enfes olan lezzet...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ayran
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un (4-5 su bardağı kadar)
İç malzemesi için:
  • 200 gram kadar kaşar peyniri
  • 1 büyük domates
  • 4 adet sosis

İçli papatya börek tarifi Nasıl yapılır?

Hamur malzemelerinin hepsini kullanarak, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Üzerini örterek hacmi 2 katına çıkana kadar kabarmasını bekleyin. Hamuru ellerinizi sıvı yağ ile yağlayarak hafifçe tekrar yoğurun. Cevizden büyük parçalar alın, elinizle açarak içine domates, sosis ve peynir koyup yuvarlayarak kabınıza yerleştirin. Arzu ederseniz kabın orta kısmına servis yaparken sos koyacağını kap büyüklüğünde bir boşluk bırakın. Tekrar mayalanması için 1 saat kadar ılık bir yerde bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz susam veya çörek otu ile süs yapabilirsiniz. Isınmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Salça, zeytinyağı, fesleğen ile sos yapıp beraber servis edebilirsiniz.