GeriPilav Tarifleri İç pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İç pilav tarifi

İç pilav tarifi

İçindeki kuşüzümleri ve dolmalık fıstıklar sayesinde lezzeti pilavdan çok dolma içini hatırlatan iç pilav, şık sofralar kurmak isteyenlerin aklına ilk gelen tariflerden. Ciğer ve baharatlarla lezzeti daha da kuvvetlenen iç pilavı siz de sofralarınızda konuk etmek isterseniz, bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Çok beğeneceğinizden eminiz…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kuzu ciğeri
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2,5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı dolma baharı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

İç pilav tarifi Nasıl yapılır?

Pirinçleri yarım saat sıcak suda bekletip nişastanın akmasını sağlayın.

Ciğerleri küp küp, soğanı ise yemeklik doğrayın.

Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın.

Dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.

Soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.

Soğanlar pembeleşince ciğerleri de ekleyip 3-4 dakika kadar kavurun.

Pirinçleri süzüp iyice yıkayın ve diğer malzemelere ekleyin.

Dolma baharı, karabiber ve tarçını da ilave edip kavurmaya devam edin.

Son olarak kuşüzümünü ilave edin.

Sıcak suyu, zeytinyağının kalanını ve tuzu ekleyip kaynadıktan sonra altını kısın.

Suyunu çeken pilavın altını kapatıp 20-30 dakika kadar demlenmesini bekleyin.

Demlendikten sonra pilavınız servise hazırdır. Afiyet olsun!