GeriMeze Tarifleri Humus tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Humus tarifi

Humus tarifi

Nohut ve tahinin birleşimindan doğan lezzetle hem sofralarınızı şenlendirin hem de damağınızı.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1.5 bardak nohut
  • 2-3 çay kaşığı kırmızı biber
  • 3 adet limon
  • 4-5 diş sarımsak
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • Yarım bardak tahin
  • Tuz
  • Süslemek için
  • İsteğe göre, turşu, maydanoz ve sumak

Humus tarifi Nasıl yapılır?

Nohudu suda bir gece önceden ıslatın. Sonra iyice haşlayın ve kabuklarını alın. Mutfak robotunda haşlanmış nohutları püre haline getirin. Daha sonra sırasıyla tahin, dövülmüş sarımsak, tuz ve kırmızı biberi ekleyerek karıştırın. Karışıma zeytinyağı ve limon suyunu yavaş yavaş ilave edin.

Karışımı düz bir servis tabağına alın ve bir yemek kaşığının arka kısmı ile şekil verip süsleyerek servise hazır hale getirin.