GeriTatlı Tarifleri Höşmerim tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Höşmerim tarifi

Höşmerim tarifi

Pek çok farklı şehirde ufak değişikliklerle karşımıza çıkan höşmerim, en sevilen yöresel tatlılardan biri. Yapımı biraz zahmetli ama lezzetiyle sofranızı şenlendirecek. Peynir helvası olarak da bilinen höşmerimi denemek isterseniz, nasıl yapıldığını tüm detaylarıyla aşağıda yazdık. Çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay kaşığı peynir mayası
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik

Höşmerim tarifi Nasıl yapılır?

İrmik ve şekeri bir kasede karıştırın.

Sütü derin bir tencereye alıp ocakta ısıtın.

Elinizi yakmayacak seviyeye gelene kadar ısıtın.

Isındıktan sonra sütü ocaktan alıp peynir mayasını ekleyip mayalanması için bekletin.

İrmik, şeker ve tereyağını ocağa alın. İçine yumurta sarısını da ekleyin.

Kısık ateşte sürekli karıştırın ve sütü yavaş yavaş ilave edin. Dibinin tutmamasına dikkat edin.

Tatlınızın kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Dilerseniz çam fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...