GeriTavuk Yemeği Tarifleri Hindi rosto tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hindi rosto tarifi

Hindi rosto tarifi

Hindi hem çok lezzetli hem de çok lezzetli bir et. Özellikle rostosu çeşitli sebzeler ve et suyundan yapılan bir sosla bir araya geldiğinde enfes bir yemek haline geliyor. Sizin için enfes bir hindi rosto yemeği hazırladık. Bu lezzetli hindi rosto tarifi sofralarında farklı tatlara yer vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi olacak...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet hindi rosto
  • 10 adet taze patates
  • 2 su bardağı Brüksel lahanası
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Tuz
  • Karabiber

Hindi rosto tarifi Nasıl yapılır?

Patates, Brüksel lahanası ve havucu kaynayan suda 5 dakika haşlayın.

Havuçları hamur kalıbıyla şekillendirin.

Tavada sıvı yağı kızdırın.

Dövülmüş sarımsak, Brüksel lahanası, havuç ve patatesleri 5 dakika soteleyin.

Patatesleri ince kıyılmış maydanoza bulayın.

Tavadan Brüksel lahanalarını ve havuçları çıkarın.

Patateslerin üstüne kıyılmış maydanoz serpiştirip 3-4 sefer karıştırın.

Hindi rostoyu yıkayın.

Tuz, karabiber ve hardalla her yanını ovun.

Sığabileceği kadar bir tencerede 2 kaşık tereyağını eritin.

Rostonun her tarafını çevirerek güzelce kızartın.

Rostoyu bir kenara alıp, aynı tencerede ince kıyılmış soğanı ve sarımsağı sarartın.

Tekrar rostoyu tencereye alın.

Üzerine 2 su bardağı su koyarak tencerenin ağzını kapatın ve et iyice pişinceye dek ateşte tutun.

Rostoyu dışarı alıp, unla karıştırdığınız suyu tencerede kalan et suyuna katın.

Boza haline gelinceye dek pişirin.

Eti dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine bu hazırlanan sosu gezdirin.

Hazırladığınız sebze garnitürleriyle birlikte servis yapın.