GeriÇorba Tarifleri Gulaş çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gulaş çorbası tarifi

Gulaş çorbası tarifi

Gulaş, Macaristan mutfağının en tanınmış yemeklerinden biri. Genellikle csipetke adı verilen Macar eriştesiyle servis edilen bu yemek, dünya mutfaklarını sevenlerin de favorilerinden. Siz de dana eti ve sebzelerle yapılan gulaş çorbasına sofranızda yer vermek isterseniz, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

250 gram dana eti

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 adet kırmızı soğan

1 adet kereviz

1 adet yeşil biber

1 adet domates

1 adet havuç

1 adet patates

3 diş sarımsak

1,5 litre et suyu

1 çay kaşığı kırmızıbiber

1 tutam kimyon

Tuz

Gulaş çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Eti ve tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp önce soğan ve kerevizleri ekleyin.

Onlar kavrulunca etleri, tuzu, kimyonu ve sarımsakları ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.

Et suyunun yarısını ekleyip etleri yumuşayana kadar pişirin.

Ardından et suyu, kırmızı biber, patates ve havucu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirmeyi sürdürün.

Yemeği ocaktan almadan 5 dakika kadar önce domates ve biberleri de ilave edin.

Çorbanızı içi oyulmuş ekmeklerin içinde ve sıcak servis ettiğinizde daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun…