GeriSebze Yemeği Tarifleri Göce aşı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Göce aşı tarifi

Göce aşı tarifi

Denizli mutfağına ait olan göce aşı birçoğunuzun adını ilk defa duyacağı bir tarif olabilir. Yapımının kolay olması ve malzemelerin her evde kolayca bulunabilmesi de bu yemeği en yakın zamanda denemeniz için başlıca sebeplerden. Göce aşını çok beğeneceğinize eminiz. Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram buğday
  • 5 adet kuru biber
  • 150 gram börülce
  • 10 adet dağ eriği
  • 1 baş sarımsak
  • Tuz

Göce aşı tarifi Nasıl yapılır?

Buğdayı 5-6 defa yıkayın.

Buğday, börülce, biber ve eriği bir tencereye koyup üzeri kapanıncaya kadar su koyun ve kaynatın.

Pişinceye kadar suyu bittikçe su ekleyin.

Kaşıkla karıştırmayın.

Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...