Kaynak: Doğan Burda
Geleneksel mutfağımızdan vazgeçemeyenler için...
Mutfağımız, sahip olduğu yemek çeşitliliği ile dünya mutfakları arasında özel bir yere sahiptir. Çünkü yaşadığımız topraklar birçok sebzenin, meyvenin yetişmesine olanak tanımaktadır. İşte bu verim de, yemek kültürümüze çeşitlilik olarak yansımıştır. Sizlere Türkiye'nin yedi bölgesinden çok özel yemek tarifleri derledik. Buyurunuz; yemeyip yanında yatacağınız o muhteşem lezzetler.
Marmara Bölgesi’nde de tıpkı diğer bölgelerimizdeki yöresel yemek çeşitliliği oldukça fazladır. Biz bu bölgeden bir Çanakkale lezzeti seçelim istedik. İşte hem yapımı basit hem de farklı bir lezzet olan kabaklı Saros böreğinin tarifi.
Ege mutfağının lezzet çeşitliliğini herkes bilir. Biz bu bölgeden Manisa'ya ait bir lezzeti anlatmayı tercih ettik. İşte bir Kurban Bayramı klasiği olan suranın tarifi.
Gaziantep'in son dönemde çok popüler olan tatlısı katmeri evde de yapabilirsiniz. İşte ev yapımı kolay katmer tarifi...
Karadeniz'in muhteşem lezzetlerinden biri olan mıhlamaya, neredeyse bölgenin tamamında rastlayabilirsiniz. İşte ekmek banmaya doyamayacağınız mıhlama tarifi.