GeriSebze Yemeği Tarifleri Ful mudammas tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ful mudammas tarifi

Ful mudammas tarifi

Kuru bakladan yapılan ve genelde sabah kahvaltıda ve akşam yemeklerinde tüketilen bir Mısır yemeği ful mudammas. Yapımı kolay bir tarif olan ful mudammas vegan beslenenler için sağlam bir öğün olabilir. Lezzetini çok beğeneceğiniz ful mudammas tarifimiz hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuru bakla
  • 6 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet limonun suyu
  • 3 çay kaşığı kimyon tohumu
  • Yarım su bardağı doğranmış vişne veya domates
  • Tuz
  • Karabiber

Ful mudammas tarifi Nasıl yapılır?

Sarımsakları soyup bıçağın düz tarafıyla üstlerine bastırarak ezin.

Maydanozları doğrayın.

Küçük bir tavada, kimyon tohumlarını keskin kokusu açığa çıkana kadar kavurun.

Ardından bir havana alıp dövün.

Geniş bir tavaya veya tencereye zeytinyağını döküp sarımsakları ve kimyonu koyun ve 1 dakika kadar sote edip suyu süzülmüş baklaları ilave edin.

Üzerini kapatacak kadar su ekleyip kapağını kapatın ve baklalar yumuşayana kadar, yaklaşık 1 saat pişirin.

Pişen baklaları süzün ancak suyunu atmayın.

Baklalar biraz soğuyunca kabuklarını ayıklamaya başlayın.

Bakla tanelerini baklaları pişirdiğiniz suyun içine atıp kabukları çöpe atın.

İçinde bakla tanelerinin olduğu suyu tekrar kaynatın ve patates ezicisi gibi bir alet kullanarak bakla tanelerini hafif püre haline getirin.

Maydanoz, limon suyu ve domatesleri ekleyip ara sıra karıştırarak kısık ateşte biraz daha pişirin.

Son olarak, tuz ve karabiberle tatlandırın ve servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…