GeriBalık Tarifleri Focaccia ekmeğinde somon füme tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Focaccia ekmeğinde somon füme tarifi

Focaccia ekmeğinde somon füme tarifi

Başlangıç ya da aperatif olarak sunulabilecek bu tarifi çocuklar da çok sevecek. Üstelik yapılışı da çok kolay. Yemeğinizi özel bir günde servis edecekseniz dilimleri tabağa yerleştirdikten sonra ikiye bölünmüş cherry domateslerle süslemenizi tavsiye ederiz. Görüntüsü de lezzeti kadar güzel olacak.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram somon füme
  • 2 focaccia ekmeği
  • 350 gram ekşi krema
  • 1 tutam taze dereotu
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

Focaccia ekmeğinde somon füme tarifi Nasıl yapılır?

Focaccia sandviç ekmeklerini ortadan ikiye kesin ve 2 dakika tavada kızartın. 

Ekmeğinin yarısına ekşi krema sürün, diğer yarısına da somon dilimini yerleştirin. Ekşi kremanın üzerine kalın kıyılmış dereotu serpin. Somonun üzerine ise kaynar suda yumuşatılmış ve kıyılmış limon kabuğunu yerleştirin.