GeriKurabiye Tarifleri Fas kurabiyesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fas kurabiyesi tarifi

Fas kurabiyesi tarifi
Bol çikolatalı, çıtır çıtır, nefis kurabiye!

Bol çikolatalı, çıtır çıtır, nefis kurabiye!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta sarısı
  • 125 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sos malzemeleri:
  • 3 yemek kaşığı fındık kreması
  • 2 su bardağı mısır gevreği
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Fas kurabiyesi tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta, nişasta ve tereyağını geniş bir kapta yoğurun. Yavaş yavaş unla birlikte kabartma tozu ve vanilya da ekleyip yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde şekil verdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kurabiyeler pişerken, fındık kreması ve sıvı yağı karıştırın, benmari usulü eritin.

Mısır gevreklerini merdane ile ufalayın. Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra önce çikolataya sonra mısır gevreklerine batırıp servis tabağına alın.