Geriİçecek Tarifleri Ev yapımı limonata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev yapımı limonata tarifi

Ev yapımı limonata tarifi

Limonata tarifi ile hiç kuşkusuz yazın en sevilen içeceği olan limonata nasıl yapılır kolay bir şekilde öğreneceksiniz. Sıcak yaz günlerinde ferah tadıyla büyük küçük herkesi mest eden limonata, her yemeğin yanına çok yakışıyor. Ev yapımı limonatanın verdiği tadı ve keyfi ise başka bir mekanda yakalamak zor. Sizler için evde limonata yapımı ve malzemeleri hakkında her şey..

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet büyük boy limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 litre soğuk su
  • Yarım demet taze nane

Ev yapımı limonata tarifi Nasıl yapılır?

  • Limon ve portakalların kabuklarını bir kaba rendeleyin.
  • Üzerine şeker ilave edin elinizle iyice ovun.
  • Ardından üzerine sıcak su döküp şeker eriyinceye kadar karıştırın.
  • Kabuklarını rendelediğiniz portakal ve limonların suyunu sıkıp şekerli karışıma ilave edin.
  • Limonata özünü süzgeçten geçirin ve buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine su ve nane yaprakları ilave edip servis edin.

Limonata Çeşitleri

Limonatalar herkesin severek tükettiği içeceklerdir. Limonatalar evlerde kolayca yapılabiliyor. Özellikle sıcak yaz aylarında soğuk bir limonata insanları ferahlatıyor. Bu nedenden dolayı insanlar evlerinde kolayca limonata yapabiliyor. Limonataların birçok farlı çeşidi bulunuyor. Bu çeşitler kişilerin isteklerine göre özel olarak hazırlanabiliyor. Evde yapılabilecek limonata çeşitleri şu şekildedir;

Fesleğenli limonata

Lavantalı limonata

Ballı çilekli limonata

Yeşil elmalı limonata

Adaçaylı limonata

Kivi aromalı limonata

Şeftali kekikli limonata

Limonata Püf Noktaları

Sıcak yaz aylarında tüketilen içeceklerden biri olan limonata evlerin vazgeçilmezi oluyor. Limonata yapmak isteyen kişiler bazı püf noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Öncelikle yapılacak olan limonatanın çeşidine karar verilmelidir. Her limonatada farklı ürünler kullanıldığından seçilecek olan limonata türü önemlidir. Yapılacak olan limonata çeşidinde aromaların limonatanın önüne geçmemesi gerekiyor. İçine eklenecek olan aromaların seviyesi çok iyi ayarlanmalıdır. Aksi taktirde içecek limonata olarak oluşmayacaktır. Limonata yaparken en çok dikkat edilmesi gereken durum, limonların kabuğu da kullanılmasıdır. Sadece limon suyu limonata yapımı için yeterli olmayacaktır. Bu nedenden dolayı limonataların kabuğu da limonata içerisine ilave edilmelidir.

Limonatayı Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri

Limonata insanları ferahlatan bir içecek türüdür. Evde yapılmak istenen limonataların daha lezzetli olması için bazı öneriler bulunuyor. Limon parçalarının şekerle birlikte ezilmesi limonataları daha lezzetli ve doğal yapacaktır. Limonların kokusu mutlaka limonataya geçmelidir. Hem koku hem de tat bakımından limonata daha lezzetli olacaktır. Limon rendelenirken mutlaka beyaz kısımları dahil edilmemelidir. Bu beyaz kısımları ayırt edilerek limonata içerisine eklenmemelidir. Limonun beyaz kısımları limonataya her zaman acı tat verir. Limonataya eklenecek olan şeker seviyesinin de tariflere uygun şekilde eklenmesi gerekir. Aksi taktirde çok şekerli bir limonata limonun önüne geçecektir ve rahatsız edici bir tat oluşturacaktır.

Limonata Sunumları

Limonataların yapılması kadar nasıl servis edileceği de önemlidir. Limonataların servis edileceği bardaklar özel olabilir. Limonataya özel olarak üretilen çok fazla sayıda bardak çeşidi bulunuyor. Özellikle bu bardaklara sahip olmak sunumun daha güzel yapılmasına yardımcı olacaktır. Limonata b mutlaka içerisine buz eklenerek servis edilmelidir. Bu içecek türü genellikle yaz aylarında tüketildiğinden mutlaka buz eklenmelidir. Limonata bardağına kesilmiş bir dilim limon eklemesi yaparak süsleme yapılabilir. Aynı zamanda bardak içerisine eklenecek olan nanelerle daha ferah bir tat yakalanabilir. Sarı ve yeşil renginin uyumuyla göze hitap eden bir limonata yapılması mümkündür.

Limonatanın Faydaları Var mıdır?

Limonata içeriğinde limon bulunmasından dolayı C vitamini deposu olarak bilinir. Vücudun ihtiyaç duyduğu C vitamini limonatayla alınabilir. C vitaminin insan sağlığına olan faydaları herkes tarafından biliniyor. Limonata içerisine eklenecek olan direk yan gıdalarla daha faydaları bir içecek oluyor. C vitamini dışında sağladığı faydaları şu şekilde sıralayabiliriz;

Aknelere iyi gelir

Nezle ve grip gibi hastalıkları iyileştirir

Ağızda bulunan bakterileri öldürür

Kokusuz nefes sağlar

Sakinleştiricidir

Toksin atılmasını sağlar

Mide bulantısını önler

Limonata Kaç Kalori?

Kilo almayı sorun eden kişiler limonatanın kaç kalori olduğunu araştırabiliyor. Limonata insan sağlığına faydalı bir içecek olsa da, kilolu olan kişiler tarafından pek tercih edilmiyor. Pek çok kişi bir bardak limonata içerisinde ne kadar kalori olduğunu hesaplıyor. 1 bardak limonata içerisinde yaklaşık olarak 75 kalori bulunuyor. Normal şartlarda en fazla tüketilen limonata miktarı 2 bardaktır. 2 bardak limonata tüketen bir kişi yaklaşık olarak 150 kalori almış olur. Bu kalori miktarı da çok fazla kilo alımına neden olmaz. Herkes tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Sağlıklı olması sebebiyle de herhangi bir yağ oluşumuna neden olmuyor.

Limonata Kilo Aldırır mı?

Limonata kilo aldıran bir içecek değildir. Her ne kadar içeriğinde şeker bulunsa da, limon özelliği daha fazla ön plana çıkıyor. İçeriğinde limon oranı vücut içerisinde toksinleri atabiliyor. Özellikle C vitamini içermesi nedeniyle mideyi koruyabiliyor. Limonata kalorisi yüksek olan bir içecek türü değildir. Herkes tarafından tüketilen ve sağlığa çok yararı olan bir içecek türüdür. Yağ yakma konusunda da oldukça etkili bir içecektir. Bu nedenden dolayı kilo alımına neden olmuyor. Limonata tüketimi 2 bardaktan fazla olmamalıdır. Bu durum hem kilo için hem de sağlık için çok önerilen bir tüketim değildir.