GeriSebze Yemeği Tarifleri Etli yaz türlüsü tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli yaz türlüsü tarifi

Etli yaz türlüsü tarifi

Yaz aylarının en güzel sebzelerini bir araya getiren, nefis bir yemek: Etli yaz türlüsü...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Karabiber
  • Tuz
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gram taze fasulye
  • 4,5 adet mantar
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patlıcan
  • 200 gram kuzu kuşbaşı

Etli yaz türlüsü tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı doğradıktan sonra, tencerenin içinde tereyağı ile kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra 200 gram kuşbaşı eti ekleyin.

Alaca soyduğunuz kabağı, havuç ve patlıcanı temizleyip doğradığınız fasulye ve mantarı ilave edin. Ardından domatesleri de ekleyin. Karabiber ve tuz koyduktan sonra üzerine 4 su bardağı su dökün.

Etlerin piştiğinden emin oluncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Servis etmeden önce 30-40 dakika kadar dinlendirin.