GeriMakarna Tarifleri Etli noodle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli noodle tarifi

Etli noodle tarifi

Uzak Doğu mutfağının çok sevilen yemeği noodle, ülkemizde de çok seviliyor. Sebzeli, karidesli, etli gibi pek çok çeşidiyle beğenileri toplayan noodle nasıl yapılır? Evde de Çin restoranlarında yediğiniz kadar lezzetli noodle yapabilirsiniz. Nasıl m? İşte cevabı…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket noodle
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı soya sosu
  • 400 gram antrikot
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Etli noodle tarifi Nasıl yapılır?

Noodle makarnayı kaynayan suya atın ve haşlayın.

Ardından antrikotları şeritler halinde kesin.

1 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın.

Yüksek ateşte, ara ara karıştırarak etleri hızlıca kavurun.

Dolmalık biberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın.

Biberleri de şeritler halinde doğrayın.

Zeytinyağının kalanını ayrı bir tavada kızdırın.

Doğranmış renkli biberleri yüksek ateşte soteleyin.

Soya sosu, karabiber, sotelenmiş etler ve noodle ile sebzeleri iyice karıştırın.

Ayrı ve küçük bir tavada susamı yağsız şekilde kavurun.

Pişip hazır hale gelen noodle karışımını servis tabağına alın.

Üzerine kavrulmuş susamı da serperek servis edin.

Afiyet olsun.