GeriSebze Yemeği Tarifleri Etli kabak dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli kabak dolması tarifi

Etli kabak dolması tarifi

Kabak yaz aylarında en sık tüketilen sebzelerin başında geliyor. Birçok farklı tarifte yer verebileceğiniz kabağın dolması ise dillere destan. İçindeki kıyma desteğiyle çok da besleyici olan bu etli kabak dolması tarifini mutlaka deneyin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram orta boy kabak
  • 1 büyük domates

İçi için

  • 300 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Su

Etli kabak dolması tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle geniş bir kapta iç harç için gerekli tüm malzemeleri iyice yoğurun.

Kabakları temizleyin ve ortadan kesin. Kaşık yardımıyla içlerini oyun. Çıkan içleri iç harcına ilave edin. Kabaklara üstlerinden birer parmak boşluk kalacak şekilde iç harcından doldurup tencereye dizin. Ağızlarını domates dilimleri ile kapatın.

Son olarak bir kasede salçayı biraz su ile açıp üzerinde gezdirin. Orta ateşte 40 dakika kadar pişirin.