GeriHamur İşi Tarifleri Ereğli pidesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ereğli pidesi tarifi

Ereğli pidesi tarifi

Birçok yörede pide yapılır ve her yöreninki de ayrı güzeldir. Bu tarifimiz ise Zonguldak mutfağına ait bir lezzet. Siz evinizde mis gibi ve istediğiniz miktarda enfes pideler yapabilirsiniz. Harcını damak zevkinize göre de değiştirebilirsiniz. Kolayca hazırlayabilmeniz için tarifini aşağı bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2-3 adet sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1/4 su bardağı su

Hamuru İçin:

  • 500 gram tam buğday unu
  • 1/2 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su

Üzeri İçin:

  • Tereyağı

Ereğli pidesi tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir kasede un, ılık su, maya, tuz ve şekeri yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.

30 dakika üstünü örterek mayalandırmaya bırakın.

İç harcı için bir kasede rendelenmiş domatesleri, soğan, sivri biber ve kıymayı yoğurun. Üzerine tuz ve karabiberi de ilave edin.

Ardından biraz su ekleyerek inceltin.

Hamuru küçük parçalara ayırın.

Merdane ile uzun oval şeklinde açın.

İç harcı açılan hamurun üzerine kenarlarında 2 santimetre boşluk kalacak şekilde yayın.

Kenarlarından içe doğru katlayın.

200 derece ısıtılmış fırında kenarları kızarıncaya kadar pişiriniz.

Fırından alınan pidelerin üzerine tereyağı sürün ve dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...