GeriÇorba Tarifleri Ekşili Arapaşı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekşili Arapaşı tarifi

Ekşili Arapaşı tarifi

Arabaşı ya da Arap aşı Anadolu’da özellikle kış aylarında olmazsa olmaz çorbalardan. Son yıllarda sosyal medyanın da etkisiyle iyice popülerleşen bu çorba Uşak’ta da yapılıyor ancak tarifi biraz daha farklı. İçine ekşi erik suyu eklenen Uşak usulü ekşili Arapaşı için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 500 gram un
  • 8 adet ekşi erik
  • Kuru biber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 20 gram acı biber
  • Domates salçası

Ekşili Arapaşı tarifi Nasıl yapılır?

Tavuğu haşlayıp didikleyin.

Erikleri ufak bir tencerede haşlanmaya bırakın.

Bir başka tencerede su kaynatıp içine tuz ve unun yarısını ekleyin.

Hiç topak kalmayana kadar karıştırdığınız un lapasını geniş bir tepsiye dökün ve soğumaya bırakın.

Çorba tenceresinde sıvı yağı kızdırın ve içinde salçayı kavurun.

Üzerine 1 litre su ve 5 yemek kaşığı un ekleyin.

Haşladığınız eriklerin suyunu da ilave edin.

Kuru biberleri ve tavuk etlerini de ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.

Servis edeceğiniz zaman unlu lapayı baklava şeklinde dilimleyin.

Bir kaseye 3-4 parça lapa ve üzerine çorba ekleyin.

Kuru biberle sıcak servis edin. Afiyet olsun…