GeriHamur İşi Tarifleri Ekmek hamurundan lahmacun tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekmek hamurundan lahmacun tarifi

Ekmek hamurundan lahmacun tarifi
Geleneksel ve lezzetli bir tat olan lahmacunu evde de yapabilirsiniz.

Geleneksel ve lezzetli bir tat olan lahmacunu evde de yapabilirsiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet hazır ekmek hamuru
İçi için:
  • 300 gram kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 5 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 7 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışımı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Ekmek hamurundan lahmacun tarifi Nasıl yapılır?

Kuru soğan, domates, biber, maydanoz ve sarımsağı çok ufak şekilde doğrayın veya robottan geçirin. Bu karışımın içine kıymayı, baharatları ve salçayı ilave edip yoğurun.

Ekmek hamurunu limon büyüklüğünde parçalara bölün ve unlu zeminde merdane ile tek tek açın. Açtığınız hamurun üstüne iç harcından yeteri kadar koyup elinizle yayın ve yağlı kağıt serili tepsi üzerine yerleştirin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin. Üst malzemesi pişince ve hamuru kızarınca fırından çıkarın.