GeriMakarna Tarifleri Domatesli muhteşem makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Domatesli muhteşem makarna tarifi

Domatesli muhteşem makarna tarifi

Düdüklü tencere denince aklımıza genelde bakliyatlar ya da et yemekleri geliyor ama bu çok pratik tencerede makarna da pişirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken önce sos malzemelerini sonra da makarnasını ekleyip kapağını kapatmak. 10 dakikadan daha kısa bir sürede yemeğiniz hazır. İşte tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gram domates püresi
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • 4 küp et suyu
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 paket düdük makarnası
  • 6 dal fesleğen
  • 2 dal kekik
  • Arzuya göre biraz tulum peyniri

Domatesli muhteşem makarna tarifi Nasıl yapılır?

Orta boy düdüklü tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Yağ ısınınca içine ince ince doğradığınız sarımsağı ekleyin ve kavurun. Sarımsaklar renk alınca üzerine domates püresini ve domates suyunu ekleyin. Domates püresini ve suyunu birkaç dakika kadar kaynatın, aksi halde piştikten sonra bile hafif bir çiğ tat kalabiliyor.

Sos biraz kaynayınca üzerine tuz, karabiber ve şeker ekleyin. Biraz acı olsun derseniz yarım tatlı kaşığı pul biber de ekleyebilirsiniz. Üzerine et suyunu ve suyu ekleyin. 1 paket düdük makarnayı da tencereye ekleyip iyice karıştırın. Makarnayı ekledikten sonra yaklaşık iki dakika karıştırmakta fayda var. Karıştırmadan tencereyi kapatınca makarnalar hem birbirine hem de tencereye yapışabiliyor. 

İyice karıştırdıktan sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Önce 2 dakika kadar yüksek ateşte ardından 5 dakika kısık ateşte pişirin.

Bu arada 6 dal fesleğenin yapraklarını ince ince doğrayın. 2 dal kekiğin de yapraklarını ayırın. 5 dakikanın sonunda tencerenin altını kapatıp, basıncını alın. Kapağı açınca önce bir karıştırın, ardından içine fesleğen ve kekikleri ekleyin.

Servis ederken tabaklara bir-iki rende dokunuşuyla İzmir tulum serpebilirsiniz, üzerine iyi kalite bir zeytinyağı gezdirince makarnanın lezzeti çok daha yukarılara çıkıyor.