GeriKahvaltılık Tarifleri Domates reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Domates reçeli tarifi

Domates reçeli tarifi

Domates reçelini ilk duyduğunuzda farklı gelebilir. Fakat, Mersin mutfağında yapılan bu reçel diğerlerine göre daha pratik. Kahvaltı sofralarınıza farklı bir tat katmak isterseniz evde de kolayca deneyebilirsiniz. Sofralarınızı renklendirecek domates reçelinin tarifini aşağıya ekliyoruz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram domates
  • 2 avuç ayıklanmış badem
  • 5-6 adet karanfil
  • 1 kilogram toz şeker
  • Yarım limon

Domates reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Bademleri ayıklamak için kaynar suya atın ve kabukları ayrılana kadar kaynatın.

Kabuklarını temizleyin ve reçelde kullanmak için kenara ayırın.

Domatesleri yıkayın ve tencereye alın.

Üzerine şekeri dökün, 1 su bardağı su ekleyin ve kaynatın.

Reçelin ocaktan inmesine 5 dakika kala yarım limonu sıkın, karanfilleri ve bademleri ekleyip 10 dakika daha kaynatın.

Biraz dinlendikten sonra domates reçeliniz hazır.

Afiyet olsun...