ORTA ZORLUKTA

Doğga (Toyga) çorbası tarifi

Doğga (Toyga) çorbası tarifi

Havalar soğumaya başlamışken çorba tarifleri arayışına girdiyseniz bu çorbayı da denemeden geçmeyin. Isparta mutfağında sıkça yapılan bu çorba içinde bulgur oluşuyla da doyurucu bir özelliğe sahip. İşte Anadolu'nun en lezzetli çorbalarından doğganın malzemeleri ve tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Kızartılmış kaymak yağı veya tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 5 su bardağı su

Hazırlanışı

Bulgurları ayıklayıp yıkadıktan sonra tencerenin içerisine koyarak, 5 su bardağı et suyu ya da suda haşlayın.

Diğer tarafta yoğurt, un ve yumurta sarısını çırparak kısık ateşte 15-20 dakika kaynatın.

Pişmesine yakın içine tuz ekleyin.

Bulgur piştikten sonra çorbayı demlenmeye bırakın.

Kaselere boşalttığınız çorbanın üzerine isteğe göre kızartılmış kaymak yağı veya tereyağı, damak zevkinize göre karabiber ve nane ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Kuru Bakla Çorbası | Mucize Lezzetler
Fotoğraf: Alamy

Doğga (Toyga) Çorbası tarifi çorba tarifleri ısparta yemekleri