GeriÇorba Tarifleri Dil çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dil çorbası tarifi

Dil çorbası tarifi

İşkembe, kelle paça gibi sakatat çorbalarını sevenlerin bayılacağı bir çorbamız var: Dil çorbası. Dil genelde ya kelle paçanın içine doğranır ya da kaşarla birlikte tost malzemesi olarak tüketilir ama tek başına da oldukça lezzetlidir. Dana dili yerine kuzu dili de kullanabilirsiniz deyip tarifimize geçiyoruz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram dana dili
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım limon

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sirke

Dil çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Dana dilini temizledikten sonra düdüklü tencereye alın.

Kuru soğanı dörde sarımsakları ikiye bölüp dile ekleyin.

1 tatlı kaşığı tane karabiberi de ilave edin.

Üzerine 1 litre kadar su ekleyip güzelce haşlayın.

Haşlanan dilin suyunu süzün ve yeniden tencereye alın.

Dili küçük kuşbaşı doğrayın.

2 yemek kaşığı tereyağını tavada kızdırıp doğradığınız dil parçalarını yağda kavurun.

Kavurduğunuz dili tenceredeki haşlama suyuna ekleyip kaynayana kadar pişirin.

Çorba kaynarken, un, yumurta sarısı ve yoğurt ile terbiyesini hazırlayın.

Çorbanın suyundan ekleyip ılıştırdığınız terbiyeyi tencereye aktarıp hızla karıştırın.

Bir taşım daha kaynattığınız çorbayı ocaktan alın.

Tereyağını tavada kızdırıp kırmızı biberi yağda çevirin ve çorbanın üzerine dökün.

Dövülmüş sarımsak ve sirkeyle servis edin. Afiyet olsun…