Dana rosto tarifi - Et Yemekleri
GeriEt Yemeği Tarifleri Dana rosto tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dana rosto tarifi

Dana rosto tarifi

Yapımı pratik dana rostoyu siz de sofralarınızda misafir edin.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 tane yumurta
  • 1-2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
İçi İçin:
  • 1 adet havuç
  • 3 adet haşlanmış yumurta
  • 1 adet kabak

Dana rosto tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle yumurtaları, kabak ve havucu haşlayın. Kabak ve havucu boyuna dilimleyin.

Kıymayı, ekmek içini, rendelediğiniz soğanı, 1 adet çiğ yumurtayı, karabiber ve dövülmüş sarımsağı iyice yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı alüminyum folyo serdiğiniz tezgahın üzerinde hamur açar gibi açın. Haşladığınız yumurtaları kabak ve havucu açtığınız köftenin ortasına koyarak rulo haline getirin ve fırın tepsisine yerleştirin.

Salçayı 1 su bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile inceltin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.