GeriSebze Yemeği Tarifleri Çökelekli biber dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çökelekli biber dolması tarifi

Çökelekli biber dolması tarifi

Biber dolması denince aklımıza genelde pirinçli ya da bulgurlu dolmalar geliyor. Ancak Manisa mutfağının biber olmasında biberlerin içi çökelekle dolu oluyor. Sarımsağın da tat kattığı çökelekli biber dolmasını evde yapmak için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram dolmalık biber
  • 250 gram çökelek
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Çökelekli biber dolması tarifi Nasıl yapılır?

Dolmalık biberleri yıkayıp kurulayın.

Bıçağın ucuyla yan taraflarından dikey keserek açın.

Saplarından ve uçlarından bastırarak çekirdeklerini çıkarın.

Biberlerin içlerini çökelekle doldurun.

Sıvı yağı tavada kızdırıp biberleri yağda kızartın.

Kesik tarafı üste gelecek şekilde fırın kabına yerleştirin.

Domatesleri ve sarımsakları ince ince doğrayın.

Tavada zeytinyağını kızdırıp sarımsağı ve domatesi ekleyip kavurun.

Tuzunu da ekleyip sosu ocaktan alın ve biberlerin üzerine gezdirin.

Kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servise hazırdır.

Geleneksel olarak yanında yoğurt, kuru soğan ve karpuz servis edilir. Afiyet olsun…