GeriKahvaltılık Tarifleri Cizleme tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cizleme tarifi

Cizleme tarifi

Kahvaltıya çok yakışacak bir tarifimiz var. Bizde genelde krep denilse de Trakya bölgesinde bu tarife cizleme deniyor. İçine ister peynir koyabilir isterseniz de reçel sürebilirsiniz. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım paket yaş maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 3 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Oda sıcaklığında olan yumurtaları geniş bir kaba kırıp çırpın.

Ayrı bir yerde yarım paket yaş mayayı yarım bardak ılık su ile eritin.

Çırptığınız yumurtalara süt ve eritilmiş maya ekleyerek çırpmaya devam edin.

Sıvılar tamamen karıştıktan sonra un ve tuz ekleyerek yeniden çırpın.

Ocağın altını orta ateşte açarak teflon tavayı ısıtın.

Karışımdan yarım kepçe kadar alarak ısınan tavaya dökün.

Tek taraflı pişirin.

Pişen cizlemeleri kenara alın üzerine tereyağı sürerek üst üste koyup pişirme işlemini tamamlayın.

Veganlar da yiyebilir: Nohut dürüm