ORTA ZORLUKTA

Çikolatalı mus tarifi

Çikolatalı mus tarifi

Fransız mutfağının sevilen tatlılarından biri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 230 gram bitter çikolata
  • 30 gram su
  • 50 gram tereyağı
  • 100 mililitre krema
  • 4 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
  • 100 gram toz şeker

Hazırlanışı

Çikolata ve suyu benmari usulü eritin. Pürüzsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın. Ateşten alın. Tereyağı ekleyin. Yumurta sarılarını, krema kıvamına gelinceye kadar beş dakika çırparak sürekli karıştırın ve çikolatalı karışıma ilave edin.

Ayrı bir kapta kremayı çırpın. Çikolatalı karışıma katın.

Metal bir kapta yumurtanın aklarını mikserde çırpın. İçine şekeri ekleyin. Karışım tamamen sertleşene kadar çırpmayı sürdürün. Metal bir kaşıkla yumurta akının dörtte birini, çikolatalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Kalanını da ekleyin.

Hazırladığınız karışımı servis kabına dökün ve buzdolabında dinlendirin. Mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.


dünya mutfakları tatlı tarifleri