ORTA ZORLUKTA

Çikolata soslu magnolia tarifi

Çikolata soslu magnolia tarifi

Çikolata sosu ve bisküvili muhallebinin harmanlanmasıyla ortaya çıkan enfes bir lezzet, çikolata soslu magnolia. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tatlıyı denemek isterseniz, tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema

Çikolatalı sos için:

  • 500 mililitre süt
  • 1 paket toz çikolata sosu
  • 1 paket bisküvi
  • Dilerseniz meyveler

Hazırlanışı

Sütü tencereye alın. 2 yumurta sarısını süte ekleyip karıştırın.

Şekeri de ekledikten sonra ocağın altını açın.

Un ve nişastayı ekleyip tencere kaynayana kadar karıştırın.

Tencere kaynadıktan sonra ocaktan alın.

Krema ve vanilyayı da tencereye ilave edip karıştırın. Muhallebiniz hazır.

Bisküvileri parçalayın ve servis edeceğiniz kaselerin içine pay edin.

Çikolatalı sosu yapmaya başlayın. Süt ve toz çikolata sosunu karıştırın. Ocakta kaynayana kadar pişirin.

Çikolatalı sos hazır, biraz soğumaya bırakın.

Bisküvilerin üzerine tencerede hazırladığınız muhallebiden dökün.

Bu aşamada dilerseniz muhallebinin üzerine istediğiniz meyveleri dilimleyebilirsiniz.

En son üzerine soğuyan çikolata sosunu her tatlı kasesine eşit dökün ve çikolata soslu magnolia tatlılarınız hazır.

Üzerlerine bisküvi ufalayıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraf: Ingimage

tatlı tarifleri çikolatalı magnolia tarifi çikolatalı tarifler