ORTA ZORLUKTA

Çikolata soslu armut tatlısı tarifi

Çikolata soslu armut tatlısı tarifi

Üzerinde çikolatasıyla gayet hafif ve şık görünümlü bir tatlı.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 6 orta boy armut
  • 150 gram toz şeker
  • 700 mililitre su
  • 1 çubuk tarçın
  • 3-4 karanfil
Sos için:
  • 150 gram bitter çikolata
  • 50 mililitre süt
  • 80 mililitre krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Armutların saplarını koparmadan kabuklarını soyun. Alt kısımlarını düz durması için kesin. Su, şeker, tarçın ve karanfili tencereye alın. Armutları ekleyerek orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Armutları süzüp servis tabağına dizin.

Sos için, çikolata, süt ve kremayı sos tenceresine alarak eriyinceye kadar pişirin. Tereyağını da ekleyip karıştırın. Sosu armutların üzerine gezdirip servis yapın.


tatlı tarifleri armutlu tarifler meyveli tarifler