ORTA ZORLUKTA

Çankırı usulü keşkek tarifi

Çankırı usulü keşkek tarifi

Keşkek herkesin bildiği ve sevdiği bir yemektir ama bu keşkek diğerlerinden farklı olarak fırında pişiyor. Çankırı mutfağına ait bu farklı keşkeğin yapılışı biraz zahmetli olsa da tadına değecektir. Yanına yapacağınız bir salatayla da güzel bir ana yemek haline gelebilir.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 300 gram dövme buğday
  • 5 buçuk su bardağı su
  • 750 gram kemikli koyun eti
  • 60 gram tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Hazırlanışı

Buğdayı beyazlaşıncaya kadar dibekte dövün.

Tereyağını tavada eritin ve etleri yağda çevirin.

Etleri fırın kabına aktarıp üzerine su, tuz, karabiber ve dövülmüş buğdayı ilave edin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp buğdaylar iyice yumuşayana kadar keşkeği pişirin.

Afiyet olsun...

Kuru Bakla Çorbası | Mucize Lezzetler

 

Fotoğraf: Alamy

keşkek tarifi yöresel yemekler keşkek yapımı