GeriEt Yemeği Tarifleri Çankırı usulü keşkek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çankırı usulü keşkek tarifi

Çankırı usulü keşkek tarifi

Keşkek herkesin bildiği ve sevdiği bir yemektir ama bu keşkek diğerlerinden farklı olarak fırında pişiyor. Çankırı mutfağına ait bu farklı keşkeğin yapılışı biraz zahmetli olsa da tadına değecektir. Yanına yapacağınız bir salatayla da güzel bir ana yemek haline gelebilir.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram dövme buğday
  • 5 buçuk su bardağı su
  • 750 gram kemikli koyun eti
  • 60 gram tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Çankırı usulü keşkek tarifi Nasıl yapılır?

Buğdayı beyazlaşıncaya kadar dibekte dövün.

Tereyağını tavada eritin ve etleri yağda çevirin.

Etleri fırın kabına aktarıp üzerine su, tuz, karabiber ve dövülmüş buğdayı ilave edin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp buğdaylar iyice yumuşayana kadar keşkeği pişirin.

Afiyet olsun...