GeriTatlı Tarifleri Burma tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Burma tatlısı tarifi

Burma tatlısı tarifi

Burma tatlısı baklavanın en yakın akrabalarından biri. Özellikle bol cevizli yapıldığında çıtır çıtır tadına doyum olmuyor. Arzu ederseniz siz de bu tatlıyı evinizde yapıp keyifle yiyebilirsiniz. İşte burma tatlısı tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 12 adet baklavalık yufka
  • Yarım paket eritilmiş tereyağı
  • 1 kase dövülmüş ceviz

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon suyu

Burma tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Önce şerbeti için malzemeleri tencereye koyup kaynamaya bırakın.

Tereyağını eritin.

Tek yaprak yufka alın, fırça ile tereyağından sürün.

Her yerine dövülmüş ceviz serpip ince oklava yardımı ile rulo yapın.

İki elinizle sıkıştırarak büzülmesini sağlayın.

Oklavayı yavaşça çıkarırken tepsiye yerleştirin.

Yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edin.

Kalan tereyağını tatlının üzerinde gezdirip kızarana kadar fırında pişirin.

İlk sıcaklığı geçen tatlıya ılınan şerbeti gezdirin.