GeriEt Yemeği Tarifleri Bulgur aşı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bulgur aşı tarifi

Bulgur aşı tarifi

"Akşama ne yemek pişirsem?" diye düşünüyorsanız tam size göre bir tarifimiz var. İçinde hem et hem de bakliyat oluşuyla oldukça doyurucu olan bulgur aşı Van mutfağına ait bir yemek. Evde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle yapılıyor olması ve sizi çok da yormaması bu yemeği denemeniz için başlıca sebeplerden. Şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 500 gram arpacık soğan
  • 300 gram kavurma
  • 8 adet taze patates
  • 1,5 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı tarhun otu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı

Soğanları soyup bir tavada soteleyin.

Sotelenen soğanlara haşlanmış nohut, yeşil mercimek ve ince bulgur ekleyin.

Damak zevkinize göre baharatları ekleyip domates ve biber salçası ilave edin.

Patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarıyla birlikte bütün olarak yemeğe ilave edin.

Malzemelerin üzerine çıkacak kadar sıcak su dökün.

Yemek suyunu çekmesine yakın kavurma ve tarhun otu ekleyin.