GeriÇorba Tarifleri Buğdaylı semizotu çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Buğdaylı semizotu çorbası tarifi

Buğdaylı semizotu çorbası tarifi

Omega-3 içeren tek sebze olan semizotunu birçok farklı tarifle tüketmek mümkün. Yemeği ve salatası yaz aylarında çok sık tüketilen semizotunu farklı tariflerde de kullanabilirsiniz. Bu yaratıcı yemeklerden biri de buğdaylı semizotu çorbası. İşte buğdaylı semizotu çorbası tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım demet semizotu
  • 1 su bardağı buğday
  • 1 adet soğan
  • 2 bardak yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Su

Buğdaylı semizotu çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Buğdayları haşlayın. Minik doğradığınız soğanları yağda kavurun. Üzerine kıydığınız semizotunu ekleyin. Bir kapta çırptığınız yoğurdu karıştırarak dökün. Su dökerek kıvamını ayarlayın.

Kaynamaya başlayınca haşlanan buğdayları ilave edin. En son baharatlarını ekleyip ocaktan alın.