GeriSebze Yemeği Tarifleri Bol malzemeli vejeburger tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bol malzemeli vejeburger tarifi

Bol malzemeli vejeburger tarifi

Veganlar gözünüz aydın! Artık burger partilerinde patlıcana mecbur değilsiniz. Fasulye ve sebzelerle yapılan bu burgerler o kadar lezzetli oluyor ki, en sağlam etoburları bile yolundan döndürüp seçimlerini gözden geçirmeye sevk edebilir. İşte tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı konserve Meksika fasulyesini ya da haşlanmış fasulye
  • 1,5 yemek kaşığı kadar taze kişniş
  • 1,5 yemek kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
  • Yarım çay bardağı ay çekirdeği içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Bol malzemeli vejeburger tarifi Nasıl yapılır?

Kabuğunu soyduğunuz kabağı, havucu ve sarımsağı rendeleyin. Kuru soğanı küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırın ve doğradığınız soğanları renklenene kadar kavurun. Rendelediğiniz sarımsak ve diğer sebzeleri de ekledikten sonra kavurmaya devam edin. Ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin.

Konserve Meksika fasulyesini ya da haşlanmış fasulyeyi iri taneler kalacak şekilde püre haline getirin. Soğumaya bıraktığınız harcı ve püre yaptığınız fasulyelerinizi bir kaba alın. Taze kişnişi incecik doğrayın, Kimyonu, yer fıstığı ezmesini, ay çekirdeği içini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu köfte harcını buzdolabınızda 15 dakika beklettikten sonra az yağlı, önceden ısıttığınız tavada ön ve arkasını kızartın.

Vegan köftelerinizi burger ekmeklerinizin arasına artık alabilirsiniz. Domates dilimleri ve marul ekleyip aşırı sağlıklı vejeburgerinize tat katabilirsiniz.