GeriHamur İşi Tarifleri Biberli ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Biberli ekmek tarifi

Biberli ekmek tarifi

Biberli ekmek Hatay mutfağının en sevilen ve en iyi bilinen lezzetlerinin başında geliyor. Et yemeklerinin, salataların yanında sıkça tüketilen bu acılı ekmeği, Antakya mutfağı yemekleri yapan restoranlarda yiyebileceğiniz gibi evinizde de yapabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan Lezizz’in biberli ekmek tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 2 adet orta boy soğan
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı susam
  • 1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı zahter (dağ kekiği)
  • 2 yemek kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Biberli ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle hamuru yoğurmakla işe başlayın.

Geniş bir kaba instant mayayı, sütü, suyu, şekeri, zeytinyağını ve tuzu ekleyip homojen bir karışım elde edin.

Bir yandan yoğurup bir yandan ununu ekleyin.

Ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.

Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 1 saat kadar bekleyin.

Bu esnada 2 adet soğanı ince ince kıyıp içine salça, zeytinyağı, susam, ceviz, zahter, pul biber, karabiber ve kimyonu ekleyin.

Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.

Tepsinizin tabanını zeytinyağıyla iyice yağlayın.

Hamuru tepsiye alıp elinizle bastırarak iyice yayın.

Üzerini salçalı içle kaplayın.

Fırını 200 derecede önceden ısıtın.

Tepsiyi fırına verin. 25-30 dakika kadar pişirin.

İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyip servis yapın.