ORTA ZORLUKTA

Bezelyeli hindi tarifi

Bezelyeli hindi tarifi

Bu nefis lezzeti yaparak hem kendinize hem de ailenize mükemmel bir akşam yemeği sunun.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 4 adet hindi göğüs eti
  • 2 bardak bezelye
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Bezelyeleri tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Hindiye karabiber ve tuz sürün. Tencereye koyup 3 bardak su ilave edip, fırına koyun. 1 saat pişirdikten sonra soğuması için bekletin. Göğüs kısmından ince dilimler kesin.

Soğanları zar şeklinde doğrayıp tereyağıyla pembeleştirin. Üstüne 1 yemek kaşığı un atıp 2-3 dakika karıştırın. Hindi suyundan ilave edip sosu 10 dakika kaynatın. Haşlanmış bezelyeleri de ilave ettikten sonra hindi dilimlerinin üzerine dökün.

10 dakika pişirip pilavın üstüne koyarak servis yapabilirsiniz.


et yemek tarifleri pratik yemek tarifleri