GeriMeze Tarifleri Beşamelli Kumpir Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beşamelli Kumpir Tarifi

Beşamelli Kumpir Tarifi

Kumpir, vazgeçilmez sokak lezzetlerimizdendir. Bu kez kumpiri evde farklı bir tarifle denemek isteyenlerle, beşamelli kumpir tarifini paylaşıyoruz. Peki, ekranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta beşamelli kumpir nasıl yapılır? İşte, beşamelli kumpir tarifi ve malzemeleri…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1, 5 kg patates
  • 3 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı kaşar rendesi
  • Bir tutam tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Beşamel sos için;

  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık un
  • 2 su bardağı süt
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber

Beşamelli Kumpir Tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri soyun ve haşlayın.

Haşlanan patatesleri tereyağı ile hafif pütürlü kalacak şekilde ezin.

Sonrasında ocağa alın ve sütünü azar azar ekleyerek kıvam almasını sağlayın.

Rendelenmiş kaşardan 1 su bardağını üzeri için ayırıp kalan 2 bardağını patatese ekleyin.

Tuzunu baharatlarını ekleyip karıştırın, ocaktan alın ve fırın kabına alın.

Beşamel sosu için; tereyağı ile unu hafif renk değiştirene kadar sürekli karıştırarak kavurun.

Yavaş yavaş sütü ekleyip bir yandan çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.

Kıvam aldıktan sonra tuz ve karabiberi de ekleyip patates püresine dökün.

Kalan kaşar rendesini üzerine serpin ve fırına koyun üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Sıvı yağda salçalı sos hazırlayarak üzerine gezdirin ve servis edin.

Afiyet olsun.