ORTA ZORLUKTA 06 Ağustos 2018

Beğendili patlıcan kebabı tarifi

Beğendili patlıcan kebabı tarifi

Tarif listenizde mutlaka bulunması gereken, et ile patlıcanın muhteşem uyumunu sağlayan bir lezzet.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 2 adet kemer patlıcanı
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet rende domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı

Kemer patlıcanları ateşte közleyip soğuk suya atın. Kabuklarını soyup 1-2 damla limon sıkarak bıçak ile kıyın. Beşamel sos hazırlayın. Doğradığınız patlıcanların içine ilave edip karıştırarak bir kenarda bekletin.

Bir kapta soğan ile kıymayı kavurun. İçine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandırın.

Bostan patlıcanlarını kızartıp kağıt havlu üzerinde yağını çekinceye kadar bırakın.

Patlıcanları ısıya dayanıklı servis tabağına alın. Üzerine kıymayı ve beşamel sosu ekleyin. Fırında 5 dakika kadar kızartıp servise sunun.



pratik yemek tarifleri yemek tarifleri et yemekleri

Size Önerilerimiz