GeriMutfak Tüyoları Bayatlamayan su böreği tarifi! Evde kolay su böreği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, su böreği yapmanın püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bayatlamayan su böreği tarifi! Evde kolay su böreği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, su böreği yapmanın püf noktaları

Bayatlamayan su böreği tarifi! Evde kolay su böreği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, su böreği yapmanın püf noktaları

Su böreği, Türk mutfağında ayrı bir yeri olan tepsi böreklerindendir. Kıymalı veya peynirli olarak çeşitlendirilebilir. Ancak tadı her zaman damakta yer bırakır. Peki, evde kolay su böreği nasıl yapılır? İşte, buzdolabında uzun süre muhafaza edebileceğiniz bayatlamayan su böreği tarifi, malzemeleri ve su böreği yapmanın püf noktaları...

Su böreği hazır yufkadan da kolayca hazırlanabilir. Ancak el açması su böreği tadı bir başkadır. Bir bardak sıcacık çayın ya da soğuk ayranın yanına harika gidecek evde su böreği tarifi için neler gerekiyor merak edenlere, işte hakiki su böreği tarifi ve püf noktaları...

SU BÖREĞİ MALZEMELERİ

  • 1 kilogram un
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 400 gram beyaz peynir
  • 4-5 dal maydanoz

SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR, PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın.

Yumurta, tuz ve sütü ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğurun.

Hamurunuzdan eşit bezeler alıp elinizle yuvarlayın.

Aldığınız bezeleri oldukça ince bir şekilde açın.

İlk bezeyi fırın tepsinizin kenarlarından sarkacak şekilde açın ve tepsiye yerleştirin.

Diğer açtığınız yufkaları da dört parçaya bölün.

Tencerenin yarısına kadar su ekleyip kaynatın.

Dört parçaya böldüğünüz yufkaları kaynayan suya atın.

1-2 dakika kadar haşlayıp sudan çıkarın ve soğuk su olan kaseye alın.

Ardından sudan çıkarıp süzün.

İç harcı için; maydanozu ince ince kıyıp peynirle karıştırın.

Tereyağını eritin ve tepsinin en altındaki yufkaya sürün.

Daha sonra üzerine haşlanmış yufkaların yarısını yayın ve her katmanı yağlayın.

Yufkaların yarısını serince üzerine iç harcını ekleyin ve kalan yufkaları da aralarını yağlayarak aynı şekilde yayın.

En son en alttaki yufkanın tepsinin kenarından sarkan kısımlarıyla böreğinizi kapatın ve tekrar yağlayın.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

False